Spring til indhold

STEDER

Jeg elsker at trave gaderne tynde i bydelen Grácia, Barcelona som jeg kender så godt, at jeg i korte øjeblikke kan føle mig indfødt – føle mig hjemme. Derfor har jeg masser af fotos fra det område, og de må med ind her på siderne.

Indfødt er jeg også i Stavtrup Stationsby, der gennem mange årtier har været mit centrum . Tæt på Aarhus og så alligevel en landsby i den bedste forståelse af det begreb. Tæt på Brabrand sø og tæt på skoven. Vinteren er med andre farver, men en travetur i januar er også fyldt med farver.

Det samme detaljerede kendskab har jeg ikke til f.eks. Ajstrup Strand, men det er alligevel et sted, hvor jeg har været tilbage mange gange, så fotos fra stranden kan nemt finde ind på disse sider.

Sitet her kan også betragtes som glimt fra pensionistlivet, når kravet om målrettethed og effektivitet kan lægges til side. Det er en daglig glæde at kunne tage hånd om sin egen ustyrlige målrettethed. Beslutte sine egne temaer. Give max. prioritet til det man har lyst til.

Det er alt sammen blevet vendt på hovedet med pandemien, der pludselig definerer store dele af det sociale liv. I familien, i vennegruppen og i byrummet. I den situation er der mange, der har bevæget sig ud på de offentlige stier nær naturområder. Dels for at få en tiltrængt motion dels for at få et rum, hvor man kunne være sammen med andre. Området omkring Brabrand sø og Aarslev Engsø blev et tilløbstykke.

Det gav anledning til at vi selv gik i gang med at søge nye områder Et af de nye steder blev True Skov, der har masser at tilbyde. Huleskoven er bare ét af områderne i den relativt nye skov. I Huleskoven mødte jeg pilefletter Bent Vinkler, og har skrevet en artikel til bladet Århus Pædagoger om den oplevelse. Der kommer senere et link til artiklen, når den er udgivet.

Det er blevet til noget af en sport at opspore nye steder. Området ved Pinds Mølle har vi gået gennem utallige gange, men en dag i januar, hvor solen endelig er kommet lidt frem må man fri af skoven. Vi fandt en ny rute ved Adslev, hvor vi kunne gå i januar gik ved området tæt på Pinds Mølle, men i stedet for at gå på skråningerne i skoven kom vi i stedet op og gik i kanten af skoven, hvor vi kunne nyde lyset. Adslev kirke kom vi også forbi. En fin lille kirke midt i et bakket romantisk landskab. Vinteren 20/21 har været fyldt med fotos for mit vedkommende. Fotos i mange forskellige udgaver. Her er de skåret til, så det er kvadratiske brikker fra vintermånederne.

Det er umuligt at tale om steder uden at nærme sig barndommens landskaber. Der er så mange minder og fotos, at det kræver noget tid at få det sorteret. Jeg er opvokset på Sydfyn, men har alligevel været heldig at lære andre områder godt at kende. Gennem det meste af min barndom – og min voksendom – har Husby været en destination mange gange om året. Her boede min faster.